tip

De leukste uitjes voor in de zomer hoeven helemaal niet duur te zijn. Zonnebaden op een Rotterdams strand, een patatje eten of lekker ravotten in de modder... Het kan allemaal.

1. Naar de pleinbios

Van 9 t/m 27 augustus is er iedere avond v.a. 20:00 uur een film te zien in het Museumpark. Neem je eigen stoeltje, eten en drinken mee.

Entree is €5,00 of 1x gratis met de Rotterdam's. 

2. Lekker vies worden

Ravot in de zomervakantie dagelijks in Natuurspeeltuin ‘De Speeldernis’ op Roel Langerakweg 25b (bus 32, 38 of tram 21 en 23).

Entree is voor kinderen v.a. 2 jaar € 1,- en volwassenen€ 2,- of gratis met de Rotterdams.

3. Dagje strand

Geniet van een dagje strand aan de Zevenhuizerplas (Siciliëboulevard 1, Rotterdam). Vanaf metrostation Nesselande is het 5 minuten lopen.

Neem je eigen picknick mee en smeer je goed in.

4. Stadse natuur

Geniet van de mooie tuinen van Trompenburg aan de Honingerdijk 86 (tram 21 of 24, halte Erasmus Universiteit). Neem iets lekkers mee of haal het in het theehuis.

Entree is €7,50 of gratis met de Rotterdam's.

5. Ketels aan de kade

Proef de historie op 12 en 13 augustus bij historische kookdemonstraties, een openluchtherberg en straattheater in Historisch Delfshaven (metrohalte Delfshaven).

De toegang tot dit culinaire festival is gratis. 

6. Bram is jarig

Bram Ladage is jarig en trakteert. Op vertoon van je ID-kaart krijg je op je verjaardag gratis patat. Bram Ladage zit in heel Rotterdam en omstreken (ladage.nl/vestigingen). Je loopt of fietst er dus zo heen.

Marina van der Zwart (56)

“Als het zonnetje schijnt, ga ik graag naar Katendrecht. Helemaal aan het eind van Katendrecht, nog voorbij Tattoo Bob, kun je lekker op een grasveldje zitten. Vanaf daar zie je heel goed de boten op de Maas en grote cruiseschepen die er soms aankomen. Het is een heel leuke plek om mensen te kijken. We nemen hapjes en drankjes mee, zoals flesjes water, kippenpootjes en meloen.”

We nemen hapjes en drankjes mee, zoals

flesjes water, kippenpootjes en meloen.

Aad (79) & Dinie Buijk (76)

“Van Swietenhof is een gratis toegankelijke stadstuin die vol staat met mooie bloemen en planten. Op de bankjes kun je lekker rondkijken en in de kruidentuin mag je gratis kruiden plukken. In de zomer zijn er verschillende gratis festivals, zoals de Dichterdag. Er speelt dan een bandje en er zijn drankjes en pannenkoeken. In september is hier een gratis Pompoenmarkt.”

Op de bankjes kun je lekker 

rondkijken en in de kruidentuin 

mag je gratis kruiden plukken.

Hensley Minguel (60)

“Als het lekker weer is, mogen de kleinkinderen met opa mee naar het Zuiderpark. We trappen een balletje, kletsen gezellig en drinken wat limonade. In het park is ook een mooie speeltuin, een strandje en een avontureneiland. Ook zie ik altijd veel mensen fietsen of skaten in het skatepark. Je kunt er ook gratis sporten, zoals tennissen op de tennisbaan of basketballen. En op 2 juli is hier het gratis muziekfestival Metropolis.”

Op 2 juli is hier het gratis 

muziekfestival Metropolis.